Member of Tentamus - Visit Tentamus.com

Οργανοληπτικές Δοκιμές

 

Οι οργανοληπτικές Δοκιμές διεξάγονται κυρίως σε τρόφιμα και ποτά προκειμένου να αναπτυχθούν προφίλ και αξιολογήσεις αισθητηριακών κριτηρίων. Στόχος του εργαστηρίου είναι η μέτρηση, η ανάλυση και η ερμηνεία των χαρακτηριστικών εκείνων που είναι αντιληπτά μόνο από τις ανθρώπινες αισθήσεις (γεύση, όσφρηση, αφή, όραση και ακοή). Η οργανοληπτική ανάλυση εφαρμόζεται με σκοπό την μελέτη του ανταγωνισμού μεταξύ προϊόντων, την ανάλυση προτιμήσεων των προϊόντων, την αποδοχή από τον καταναλωτή, καθώς και την εκτίμηση κύκλου ζωής, με τελικό στόχο την επιτυχία του προϊόντος.

Οι κύριες οργανοληπτικές δοκιμές που διεξάγονται είναι:

  • Ταξινόμηση των προϊόντων βάσει γεύσης. Πρώτο στην ταξινόμηση μπαίνει το καλύτερο και ακολουθούν τα υπόλοιπα με γνώμονα τον βαθμό στην αξιολόγηση.

  • Ανάλυση ποσοτικής περιγραφής, όπου γίνεται προσδιορισμός της έντασης των κύριων χαρακτηριστικών των δειγμάτων, χρησιμοποιώντας μη-αριθμημένη κλίμακα.

  • Τριγωνικές δοκιμές, όπου υπάρχει η δυνατότητα προσδιορισμού μικρών διαφορών ανάμεσα στα δείγματα, για ένα ή και περισσότερα χαρακτηριστικά.

 

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τα προϊόντα σας. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε.

 

Tentamus laboratories in your vicinity