Member of Tentamus - Visit Tentamus.com

Το Εργαστήριο STA γίνεται μέλος της οικογένειας Veltia

O Όμιλος Εργαστηρίων «VELTIA Labs for Life®» – μέλος των ομίλων Tentamus®  και Redestos – Efthymiadis Agrotechnology Group στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του, προχώρησε στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Τουρκία, όπου και λειτουργεί τα τελευταία 2 χρόνια με δικό της εργαστήριο στην περιοχή της Αττάλειας.

Συγκεκριμένα, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του εργαστηρίου STA Kalite Kontrol που εδρεύει στην Μερσίνη.

Το εργαστήριο STA ιδρύθηκε το 2011 και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναλύσεων στον τομέα των Τροφίμων, των Ζωοτροφών, καθώς και του Περιβάλλοντος. Είναι Διαπιστευμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17025 σε ένα μεγάλο και ευρύ φάσμα αναλύσεων και παραμέτρων και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας.

Τα εργαστήρια του STA παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε αναλύσεις: Χημικές, Μικροβιολογικές, Μοριακές, GMO, Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων και Τοξινών, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τις τοπικής αγοράς, τον έλεγχο των εισαγόμενων προϊόντων στη χώρα και σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις ελέγχου των εξαγόμενων αγροδιατροφικών προϊόντων της Τουρκίας.

Η πλήρως ταυτισμένη εταιρική κουλτούρα – σχετικά με την Ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την Αξιοπιστία και τη συνεχή Ανάπτυξη – αποτέλεσε τον κύριο λόγο επιλογής της συγκεκριμένης στρατηγικής συνεργασίας.

Ο κ. Melih Aydogdu, Διευθύνων Σύμβουλος της STA Kalite δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέλος της οικογένειας Veltia – Tentamus, η οποία δίνει στην εταιρεία μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το υπάρχον δίκτυο εξειδικευμένων εργαστηριακών υπηρεσιών όλου του ομίλου, καθώς και να επεκταθεί τοπικά σε νέες υπηρεσίες αναλύσεων, επιτρέποντάς μας να καλύψουμε αποτελεσματικά ακόμη περισσότερες ανάγκες πελατών μας».

Ο κ. Θύμης Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Veltia Labs for Life® τόνισε: «Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία που θα οδηγήσει άμεσα σε περαιτέρω επενδύσεις στην Τουρκία, σε επιλεγμένα εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας, προκειμένου να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας για τις τοπικές και διεθνείς εταίρους. Βασίζεται στην υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία των Ομίλων VELTIA Labs for Life® και Tentamus, στην υψηλή φήμη της STA, καθώς και στην τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της».

Δεδομένης της αναπτυξιακής πολιτικής του Ομίλου Εργαστηρίων της Tentamus® σε παγκόσμιο επίπεδο και σε συνδυασμό με την απόφαση για ανάπτυξη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μόνο μέσω του Ομίλου VELTIA Labs for Life®, μία καινούργια εποχή ξεκινάει. Η δυναμική παρουσία της VELTIA σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Τουρκία ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από την συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας μεγάλης αναπτυξιακής πορείας του Ομίλου VELTIA Labs for Life® στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Σχετικά με τον Όμιλο Veltia Labs for Life

Η VELTIA – Labs for Life® είναι μια στρατηγική συμμαχία του γερμανικού ομίλου εταιρειών Tentamus® GmbH, μαζί με τον Ελληνικό Όμιλο και ιδρυτή Redestos – Efthymiadis Agrotechnology Group.

Το όνομα “Veltia” είναι το καινούργιο όνομα της πρώην AGROLAB-RDS, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 1992 από τον Όμιλο Redestos – Efthymiadis Agrotechnology. Η επωνυμία Veltia σηματοδότησε τη νέα εποχή επέκτασης και διεθνοποίησης της εταιρείας. Το νέο όνομα εκφράζει πλήρως τη στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά τη συνεχή ολιστική βελτίωσή της, όχι μόνο ως προς το ευρύ φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και ως προς την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία αυτών.

Η VELTIA-Labs for Life® και οι θυγατρικές της είναι ο μεγαλύτερος πάροχος Ολοκληρωμένων Εργαστηριακών & Συμβουλευτικών Λύσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Εταιρεία εξυπηρετεί κυρίως τους τομείς της Γεωργίας, των Τροφίμων & Ζωοτροφών και της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η ελληνική εταιρεία είναι η «μητέρα» εταιρεία του Ομίλου Εργαστηρίων, με 4 – μέχρι χτες – θυγατρικές σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

– Envirolab, Βόλος, GR
– Veltia Labs for Life Cyprus Ltd, Λευκωσία, CY
– Veltia Labs for Life Bulgaria Sltd, Sofia, BG
– Veltia Labs for Life Turkey, Antalya, TR

και στο εξής, φυσικά, ακόμη ένα:  το Εργαστήριο STA Kalite Kontrol στη Μερσίνη, Τουρκία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Όνομα: Σταυρούλα Στράτη
Θέση στην VELTIA Labs for Life: Τμήμα Marketing
Email: s.strati@veltialabs.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα sites:

www.veltialabs.gr
www.tentamus.com
www.redestos.gr
stalab.com.tr

Tentamus laboratories in your vicinity